De beste manieren om je voor te bereiden op jullie bruiloft

Hooray! Jullie gaan trouwen, wat een feest.. alleen waar begin je eigenlijk mee als het gaat om de  voorbereidingen? Wij hebben dé 6 tips op een rijtje gezet, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken en lekker kan genieten van alle voorbereidingen op de grote dag!

1. Scheuren maar! Met De Wij Gaan Trouwen – De Scheurkalender

Met Wij Gaan Trouwen - De Scheurkalender tel je samen af naar de grote dag. Tijdens het aftellen nemen Eline en Willeke je mee in het hele organisatie proces, boordevol tips, inspiratie, weetjes, quotes, vragen voor elkaar, relatie inzichten, foto’s en gedichtjes.

Is het geen 365 dagen meer tot jullie bruiloft? No problemo, begin gewoon met scheuren tot je wel bij de dag bent die voor jullie van toepassing is. Dubbelcheck natuurlijk wel even of je alles geregeld hebt.

 Wij gaan Trouwen - de scheurkalender

Je kunt de scheurkalender bestellen op: Wij gaan Trouwen (wij-gaantrouwen.nl)

2. Must-have inspiratie 

Pinterest is een geweldig platform waar je heerlijk uren kan weg dwalen. Het perfecte middel om inspiratie op te doen voor jullie bruiloft! Maak een gezamenlijk bord aan met je aanstaande en eventueel ceremoniemeester. Je kan verschillende borden maken voor de verschillende onderdelen van de dag als je dat handig vindt. 

Hiermee heb je gelijk een moodboard paraat voor jullie styliste of jullie eigen styling. Twijfel je nog over wat je het mooiste vindt? Deel je bord met anderen, of laat je inspireren door de borden van andere weddingplanners en specialisten.

3. Een toffe trouwbeurs bezoeken

Niet alleen online kun je een hoop inspiratie op doen, ook zijn er trouwbeurzen die je helpen met jouw droombruiloft en je veel inspiratie geven. Houd je van vintage, boho, klassiek of elegant? Loop binnen in een walhalla van leveranciers en bekijk bij wie jij je het beste voelt. Dat is namelijk erg belangrijk, je moet immers wel een goed gevoel hebben bij mensen die een onderdeel zijn van je grote dag. Op een trouwbeurs heerst er een relaxte en vriendelijke sfeer en kan je genieten van allerlei soorten leveranciers, van cateraars tot fotografen, en van bruidskleding tot muziek. Elke maand zijn er bijna wel trouwbeurzen die worden georganiseerd. Weddingfair organiseert zulke dagen bijna elke maand, leuk om even een kijkje te nemen!

Trouwbeurzen:

Trouwbeurzen voor de aanstaande bruid, altijd gratis entree en cadeau (weddingfair.nl)

4. Een avondje brainstormen met je aanstaande  

Plan een avondje in waar jullie tijd nemen voor elkaar en jullie ideeën. Soms lopen de ideeën en wensen uit elkaar, dan is het handig om het op papier te zetten. Welke onderdelen zijn voor je partner belangrijk en welke onderdelen voor jou? Hierin kun je dan afstemmen wie daarin bijvoorbeeld zijn ding kan doen. Richt zo nodig ook samen een budgetplan op. Hierdoor schetsen jullie een goed beeld wat er allemaal mogelijk is en wat niet. Een budget kan op deze manier als kader werken.

Er ontstaan vaak nieuwe inzichten als je aan het brainstormen bent. Probeer niet te veel in ideeën te denken, maar ga eens terug naar de basis. Schrijf per onderdeel van de bruiloft op wat er in jullie opkomt. Zo krijg je een goed beeld van jullie wensen en kan je daarin je keuzes maken.

Een goed glas wijn kan hierbij helpen! ;) En vergeet niet, het meest belangrijke onderdeel van dit is.. GENIETEN! Geniet van dit waardevolle moment.

Komen jullie er niet uit? Schakel dan de hulp van een weddingplanner in.

Willeke en Eline, de makers van de scheurkalender, zijn ook weddingplanners en stylisten. Kijk eens op Willeke at Work of Thuis Trouwen; zij helpen je graag met het organiseren van jullie droombruiloft. 

5. Plan een avond met je vriendin/kennis/familielid in en wissel jullie ervaringen uit 

Persoonlijke ervaring is de betrouwbaarste bron die er maar kan zijn. Wees dus niet verlegen om iemand die al getrouwd is, om advies te vragen. Door ervaring uit te wisselen weet je nog beter wat je wel en wat je niet wilt. Spreek af met je vriendin/kennis/familielid die al getrouwd is en geef jullie zelf nog meer inzichten!

6. Weddingplanner zoeken

Heb je helemaal een idee in je hoofd hoe jouw perfecte bruiloft eruit ziet? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen en welke leveranciers je moet inschakelen? Offf.. heb je juist helemaal geen idee wat je wilt? Bekijk dan of een weddingplanner niet wat voor jou is! 

Een weddingplanner regelt namelijk alles van A t/m Z en zorgt ervoor dat jij je nergens zorgen om hoeft te maken en lekker kan genieten van jullie dag. De weddingplanner doet al het regelwerk en de voorbereidingen en is er op de dag zelf om alles in goede banen te leiden. Jullie maken wel alle keuzes! De weddingplanner wil zoveel mogelijk aan jullie wensen voldoen, want het blijft jullie dag. Een Weddingplanner helpt je tot in de puntjes.

Willeke en Eline

 

Willeke en Eline, de makers van de scheurkalender, zijn ook weddingplanners en stylisten. Kijk eens op Willeke at Work of Thuis Trouwen; zij helpen je graag   met het organiseren van jullie droombruiloft. 

Deel